Emile Ratelband gaat in Iran trainingen geven in moskeeen! Zie foto's

31 oktober 2013

Emile Ratelband weet altijd wel weer op een of andere manier te verrassen of iets te doen wat tot op heden niemand nog heeft gedaan. En dat geldt zeker op de momenten dat hij naar het buitenland gaat.

Een van zijn meest opmerkelijke bezoeken vond plaats in februari 2003 toen hij naar Irak reisde om een blauwe vredesvlag te overhandigen aan de toenmalige dictator Saddam Hoessein. Deze zou hij volgens eigen zeggen hebben ontmoet.

Dat was kort voordat Amerikaanse troepen binnenvielen om Koeweit te bevrijden van de troepen van Saddam. De hele wereld hield zijn adem in en Ratelband hoopte met zijn actie een oorlog te voorkomen.

En nu staat hij weer voor een opmerkelijke reis. Emile gaat voor 2 1/2 week naar Iran om daar, met name in Teheran, diverse seminars en trainingen te geven. 'Ja, het klopt dat ik  naar Iran vertrek.

Ik ben daar op uitnodiging. Het contact ontstond toen ik in Turkije een aantal seminars gaf en iemand uit Iran mij benaderde of ik dat in Iran ook niet kon doen. Ik heb geantwoord dat ik vrijwel iedere uitdaging graag aanga.

Ik heb me goed laten informeren over het land en de mensen en het besluit genomen het te gaan doen. Ik ga seminars geven in moskeeen, universiteiten en aan een aantal overheidsinstanties.

Wat ik precies ga doen, daar wil ik me op dit moment niet over uitlaten. Dat vertel ik wel als ik terug ben. Het wordt in ieder geval een speciale reis naar een land wat ook voor mij totaal onbekend is'.

Gerelateerde artikelen

Reacties

In de spotlight

Meest gelezen